Namere in vizije 10. januarja, 2022 – Objavljeno v: Blog, Drugo

????????? ??????????

Novoletne zaobljube so ponavadi vse tiste želje, katere vedno odlašamo. Dejanja za katera vemo, da bi bila dobra za nas, ampak v resnici, če smo iskreno sami s seboj, jih sploh ne želimo početi.

Zato so ponavadi le te neuspešne. Ali pa kratkoročne.

???? ???? “?? ????????” ? ????????? ?????????. ???????? ?? ? ???????????? ??????!

? ???????????? ?? ?̌???? ??????????? ????? ???????? ?? ????????, ???? ?? ?????? ???????????? ?????? ?? ??? ?? ??? ??? ????????.

Sama si vsako leto, v začetku leta postavim cilje. Konkretne cilje. Kaj želim doseči v prihajajočem letu.

V življenju, je zelo pomembno, da vemo, kam želimo priti. Samo na tak način, lahko svojo energijo usmerimo v želeno smer. Če nimamo definiranih ciljev, je naša energija razpršena in nimamo moči, da bi uresničevali svoje želje.

????????? ?? ????????, ?? ????? ???????????, ?? ?? ????? ??????????? ?????, ?????̌? ????? ??̌???????????, ?? ???? ????????????, ???̌?? ?????????? ? ??????? ?? ?????????, ?? ???? ????̌?? ?? ??????????, ??????? ????? ????? ?̌???????? ?????? ???? ??? ????????.

?̌???? ???????? ? ?????!

Razlika med željo in ciljem je v tem, da je želja nek oblak v prihodnosti, kamor želimo priti, cilj pa je zelo natančno definirana točka v prihodnosti, kamor želimo priti.

??? ???????????? ????? ?????? ????? ????? ????, ??? ?? ?̌????? ?????̌?. ???????? ??, ?? ???? ???? ???????? ???̌????? ????? ?̌???? ?? ? ??? ??????? ????.

Cilj je dogodek, predmet, stanje, občutek, ki si ga želim doseči. Razlika med željo in ciljem je v tem, da je želja nek oblak v prihodnosti, kamor želimo priti, cilj pa je zelo natančno definirana točka v prihodnosti, kamor želimo priti.

Cilj sodi med najosnovnejše elemente motivacije.
Motivacija pa je gonilna sila, ki nas prisili, da ravnamo v skladu z nekim ciljem, ali pa to vedenje še dodatno okrepi.

In kot samostojna podjetnica, potrebujem vsakodnevno moticavijo, samodisciplino in fokus. Sp-jevci nimamo nad seboj šefa, ki pritiska na nas, nam gleda pod prste in nadzira. Zato rabimo jasne cilje, da ohranimo fokus.

Predno začnemo je pomembno, da ???????? ???? ???? ?? ???? ??? ???̌? ?????? ? ??????. Pri postavljanju ciljev in manifestaciji je pomembno, da se začutimo in smo iskreni sami s seboj. Le tako bo naša manifestacija učinkovita.

Zato ti predlagam, da predno se boš lotil/a postavljanja ciljev, najprej odpraviš na sprehod v naravo, da razgibaš svoje fizično telo in zadihaš. Pripravi si brezčrtni list ali beležko in pisalo ter uredi prostor tako, da se boš počutil/a sproščeno.

Pred leti sem si cilje postavljala le na poslovnem področju. In ko sem ugotovila, da sem z jasnimi cilji uspešnejša, sem jih začela postavljati tudi za druga področja življenja. Področja prilagodi svojim željam. Sama jih razdelim na:
– posel,
– družina in dom,
– zdravje,
– osebnostna rast,
– čas zame,
– finance,
– odnosi.

Za vsako področje si napišem kaj in kako želim napredovati, se izboljšati in doseči.

???? ????? ??? ???????????? ?????? ??, ?? ?? ????? ???????̌ ????? ?̌????.
Kaj je tisto, kar si v tem trenutku res želiš? Kaj vibrira s teboj? Katere želje izvirajo iz tvojega srca, tvoje duše in ne iz uma?

Preden si zastaviš cilj, natančneje preglej, kaj poskušaš doseči, in si zastavi naslednja vprašanja: Je ta cilj nekaj, kar si resnično želim? Je dovolj pomembno, da vanjo vlagam svoj čas? In predvsem zakaj si to želim? Tako boš razjasnil/a ali si to želiš, ker je to resnično tvoja želja ali ker npr. vsi to imajo, je družbeno zaželjeno, se spodobi, prihaja iz ega, …

?????̌? ??? ????? ?̌????! Ko idejo napišeš, jo daš v fizično formo, postane resnična in oprijemljiva, namesto nejasne ideje, ki ostane samo v naših mislih.

Uporabi velik papir ali še boljše kar beležko, ki bo namenjena samo temu. Sama vedno uporabljam lep zvezek, ki ga z veseljem večkrat odprem!

????? ????? ?????̌? ? ??????????. Kot, da je to že tvoje in si jih že dosegel/la! Obvezno je, da ????????̌ ????????? ???. Ne moreš se osredotočati na negativnost in pričakovati, da boš v svoje življenje pritegnil/a dobre stvari.

Ne zapiši: »Ne bom več spala do 11h,« ampak naj se tvoj cilj glasi: »Moj dan se začne zgodaj zjutraj. Zbudim se naspana in polna energije.«

?? ????? ????? ?????? ?̌???? ???? ????????? ?? ?????̌? ???̌????. Zakaj si to željo želiš? Kaj so občutki zadaj, zaradi katerih si neko željo želim? Katere občutke želiš čutiti?

Zakaj občutki?
????? ??? ???̌??????̌, ???? ???????̌??̌! Zato vsak dan, naredi nekaj, da zavestno aktiviraš občutke, ki so za to željo. Občutke, ki stojijo za določeno željo, lahko aktiviraš na različne načine in v različnih situacijah.

Npr. če manifestiraš idealnega partnerja ali boljši odnos v trenutni partnerski zvezi, zapiši kakšne občutke želiš ob partnerju čutiti. Lahko, da si želiš spoštovanja, podpore, ljubezni, varnosti, … In si začni sam/a dajati te občutke! Kaj lahko danes naredim, da se bom počutila ljubljeno, spoštovano in varno? Ko vibriraš v teh občutkih, h sebi privlačiš situacije, ljudi in stvari, ki vibrirajo na isti ferkvenci!

Vse cilje postavi v časovni okvir. Kar ni zapisano, z določenim datumskim rokom, ni cilj, ampak še vedno naša želja.

1. Bodite specifični: Ko si zastavljate cilj, si povejte ali zapišite, KAJ TOČNO SI ŽELITE in ne česa si ne želite. Zakon privlačnosti namreč pravi, da v svoje življenje pritegnemo še več tistega, o čemer razmišljamo.

2. Korak za korakom: Dobro postavljen CILJ JE RAZDELJEN NA VEČ MANJŠIH KORAKOV in ti ustvarjajo vaše potovanje.
Če ste si zastavili »visokoleteč« dolgoročni cilj, se vam ni treba obremenjevati s tem, kako boste prišli do njegove realizacije. Zapišite si ga, čim bolj jasno ga opredelite in si zamislite, kaj bi lahko bil prvi korak.

3. Ne odlašajte stvari na jutri. In nikoli ne dvomite vase. Na poti do cilja je resnično zaželen fokus, strategija ter ohranjanje motivacije.
Ne prenehajte na sredini – torej obupati in se začeti ukvarjati z drugimi stvarmi.

Ko zapišeš svoje cilje in ozavestiš občutke, jih ????? ????? ?? ?????? ?????! Da te vsakodnevno opominjajo, kaj je tvoj cilj! Lahko si napišeš besedo, ki te opomne na cilj, lahko si sprintaš slike tvojega cilja ali pa nekaj čisto svojega, ki ti bo všeč. Postavi osebne cilje na ogledalo, družinske cilje na steno, kjer je vidno vsem članom družine, poslovne cilje zraven računalniškega ekrana, … Ta taktika te opominja, da nadaljuješ z vsakodnevnim delom in imaš fokus na zastavljenih ciljih. Manifestacija se začne uresničevati, ko smo s srcem predani naši želji.

Obenem pa se zavedajmo, da v življenju je samo ena stalnica in to je sprememba.
Vedno se nekaj spreminja zunaj nas, tako kot se spreminjamo tudi mi sami. Spremembe so dobrodošle in so sestavni del vsakega procesa. Ko to sprejmete, vam bo v življenju vse veliko lažje, kajti s tem zavedanjem ste pripravljeni na prilagajanje. Zato vedno dopuščajte možnost za spremembo in cilje ter časovne roke spreminjajte glede na novo nastalo situacijo. Lahko, da so se spremenili zunanji dejavniki, ki terjajo, da prilagodite načrt. Lahko pa, da ste se spremenili vi in temu primerno prilagodite svoj cilj.

Za lažji pregled sem ti pripravila podlogo, na katero zapišeš posamezen cilj, korake ter dodaš fotografijo, ki te bo opominjala na to kam naj gre tvoj fokus.

Ko ste svoj cilj dosegli, je ključno, da ?? ??????? ?̌?? ?? ?????????? ???? ?????̌??. Vaša sreča in veselje bosta začela sprožati še veliko več pozitivne kreativne energije.

??????̌???? ?? ?????? ?̌????? ??? ???̌?? ?? ?????? – ????? ????? ???? ?????? ?? ??? ???̌?? ?? ?????, ?? ????? ????? ?? ???????, ?? ?? ?? ?? ???? ???????? ?? ??????̌?? ??????????? ?? ????, ?? ?̌????????, ?? ??????????, ??????????. ? ??? ???̌????? ?????????? ???? ???? ?? ?? ????????.

Cilje si lahko postaviš kadarkoli. Ni potrebno, da si svoje cilje definiraš v začetku leta. Sama sem se zavestno odločila, da to storim v januarju. Tako postavim energijo za prihajajoče obdobje. In seveda fokus.

???????? ?? ?? ????????, ?? ??? ?????????????? ?????? ?????? ??̌????̌! ??? ?? ?? ???? ??̌???? ?? ?? ????! ??? ?? ?????? ????!

Upam, da so ti bili nasveti uporabni in sem te vsaj malo spodbudila, da si vzameš čas zase in spišeš svoje cilje!