O MENI

Kdo se skriva za imenom Jasmina Drolc?

Zelenooko, 29-letno dekle, ki sem iz ljubezni do oblikovanja nakita, s svojo vztrajnostjo in karakterjem levinje iz hobija ustvarila službo. Sem nočna ptica – takrat najdem največ inspiracije – ko sem sama s seboj in svojimi mislimi ter čustvi. Lahko bi rekli, da sem odvisnica od kofeina, velika ljubiteljica turkizne barve ter sprehodov v naravi. V, na prvi pogled, mirni osebi, tiči upornica s punkom v duši, trmasta optimistka, ki je noro zaljubljena v življenje, ustvarjanje in psičko Frido.

Srečanje s polimerno glino

Čeprav se zdi kot da bi bilo včeraj, je od prvega spogledovanja z nakitom minilo že devet let. Željo po ustvarjanju mi je prebudila mami že v otroštvu. Od kar pomnim je vedno nekaj ustvarjala in pri tem spodbujala tudi mene. Moje ustvarjanje se je začelo z izdelovanjem lovilcev sanj. Krog s prepleteno mrežo, perlami ter perjem, je talisman, ki naj bi lovil dobre sanje, slabe pa ob jutranji svetlobi uničil. V ta namen se je počasi širila tudi moja škatla z vrvicam in perlicami. Iz preostalega materiala sem začela izdelovati uhane, zapestnice in ogrlice. Nizanje kupljenih perlic na vrvico pa mi je kaj hitro postalo nezanimivo in dolgočasno.

Tako sva se spoprijateljili s polimerno glino, pri nas bolj poznano kot Fimo masa. Lahko bi rekla, da je bila »ljubezen na prvi dotik«. Odkrivanje barv, vzorcev, oblik in vseh neskončnih možnosti ustvarjanja me je tako navdušilo, da je polimerna glina še do današnjega dne »prilepljena« na moje prste.

Sorazmerno s povpraševanjem je raslo tudi moje navdušenje nad ustvarjanjem. Vlagala sem vase in svoje znanje nadgrajevala na delavnicah svetovno najbolj uspešnih umetnic. Moje izdelke lahko najdete pod blagovno znamko Nakit Jasmina Drolc. Privlačijo me orientalski vzorci, v katerih večkrat najdem navdih. Sem ljubiteljica mandal, perja in inspiracijskih misli. V vsak svoj izdelek pa vložim ljubezen in v njem pustim del sebe. Ideje črpam iz vsakodnevnega življenja ter potovanj, barva in tema ustvarjanja pa izražata moje trenutno počutje.

Trgovina in ponovno iskanje sebe

Leta 2014 sem prišla na idejo ustvariti unikaten prostor, kjer bi lahko ponudila tako svoj nakit, kot tudi izdelke drugih slovenskih oblikovalcev. Nastala je Čudežna dežela, trgovina z unikatnimi izdelki, kjer sem pod eno streho združila več kot 100 slovenskih ustvarjalcev. Sprva mi je ta mali svet predstavljal zavetje, sanjsko deželo, kjer sem kot Alica živela svoje sanje. Bila sem srečna, v tem svojem milnem mehurčku. Potem pa sem sčasoma na tej poti izgubila samo sebe, svojo umetniško dušo, ki preprosto ni imela več priložnosti, da bi se razvijala, cvetela, bila srečna. Tako sem se po treh letih vodenja trgovine odločila, da se zopet posvetim le ustvarjanju lastne linije nakita.

Verjamem, da če v tebi tiči dovolj energije in volje za doseg lastnih sanj in želja, nobena pot ne more biti prezahtevna. Obstajajo le izgovori.

Ustvarjalke izdelujemo z ljubeznijo in verjamem, da imajo vsi izdelki tisto posebno pozitivno energijo! Zato vabljeni  k brskanju po virtualnih poličkah, nakupu, prebiranju ali pa samo k všečkanju na Facebooku in Instagram straneh.

 

Pozdravček, Jasmina