O MENI

Kdo se skriva za imenom Jasmina Drolc?

Moje osnovno vodilo v življenju je, da poslušam srce, zaupam poti življenja ter verjamem, da so vse sanje uresničljive.

Sem umetnica, podjetnica ter ljubiteljica narave, živali ter kristalov. Obožujem poletje, morje in potovanja.

Iz ljubezni do oblikovanja nakita sem iz hobija ustvarila službo. Čeprav se zdi kot da bi bilo včeraj, je od prvega spogledovanja z nakitom minilo že devet let. Željo po ustvarjanju mi je prebudila mami že v otroštvu. Od kar pomnim je vedno nekaj ustvarjala in pri tem spodbujala tudi mene. Moje ustvarjanje se je začelo z izdelovanjem lovilcev sanj. Krog s prepleteno mrežo, perlami ter perjem, je talisman, ki naj bi lovil dobre sanje, slabe pa ob jutranji svetlobi uničil. V ta namen se je počasi širila tudi moja škatla z vrvicam in perlicam. Iz preostalega materiala sem začela izdelovati uhane, zapestnice in ogrlice. Nizanje kupljenih perlic na vrvico pa mi je kaj hitro postalo nezanimivo in dolgočasno.

Tako sva se spoprijateljili s polimerno glino, pri nas bolj poznano kot Fimo masa. Lahko bi rekla, da je bila »ljubezen na prvi dotik«. Odkrivanje barv, vzorcev, oblik in vseh neskončnih možnosti ustvarjanja me je tako navdušilo, da je polimerna glina še do današnjega dne »prilepljena« na moje prste.

Sorazmerno s povpraševanjem je raslo tudi moje navdušenje nad ustvarjanjem. Vlagala sem vase in svoje znanje nadgrajevala na delavnicah svetovno najbolj uspešnih umetnic. Moje izdelke lahko najdete pod blagovno znamko Nakit Jasmina Drolc.

Pri 24. letih sem si, brez poslovnega znanja in začetnega kapitala, dovolila sanjati visoke sanje in odprla trgovino z unikatnimi izdelki, kjer sem poleg svojega nakita, prodajala tudi izdelke drugih slovenskih oblikovalk/cev. Po treh letih uspešnega vodenja trgovine, ki je postal prostor pozitivne energije, sem čutila, da moram dalje. V natrpanem urniku in obilici dela, sem komaj našla čas za ustvarjanje, katerega sem močno pogrešala. Podjetje sem prodala in se podala na pot ustvarjanja, učenja ter raziskovanja sebe.

Ravno v tistem obdobju sem se srečala z astrologijo, ki mi je po dveh letih študija/tečaja popolnoma spremenila pogled na življenje, pretekle dogodke v življenju ter izboljšala odnose tako v družini, s prijatelji in sama s seboj.

V zadnjih letih sem našla svojo rdečo nit ustvarjanja, v katerem resnično uživam in ustvarjam s srcem. Linijo izdelkov s kristali sem poimenovala Čarobnice. Vsaka od njih pripoveduje svojo zgodbo. Tako kot nas določeni kamni pritegnejo in se povežejo z našo energijo, tako tudi Čarobnice najdejo svoje lastnike. Vsaka izmed njih je poimenovana po boginjah iz različnih obdobij, kultur in tradicij z vseh koncev sveta. Po izdelavi za vsako Čarobnico posebej odkrijem orakeljsko karto Vodstvo boginj, katera nosi posebno sporočilo za vas.

Ljudje imamo razvito zelo močno intuicijo. Njeno osnovno vodilo je, da nam pokaže pravo pot. Prisluhnimo ji, ji zaupajmo in se podajmo svoji sreči naproti. Prepogosto pozabimo na lastno vrednost in potrebujemo malo spodbude. Čarobnice s svojimi energijskimi kamni in sporočili spodbujajo, vlivajo optimizem in nas spomnijo na naše adute, da zaživimo svoje življenje avtentično, svobodno in lahkotno. Da ozavestimo našo notranjo moč in zaupamo našim sposobnostim. Se vrnemo k sebi, vase in začnemo poslušati naše notranje glasove. Včasih je potreben le kos nakita za energijo, motivacijo in opomin na lepoto v nas.

Z ljubeznijo, Jasmina