Dnevnik z lovilcem sanj 24. marca, 2019 – Objavljeno v: Blog, čarobnice

Sedem let nazaj sem, iz veselja do ustvarjanja, začela z izdelovanjem nakita. Hobij je kar hitro prerastel v posel in postal moja služba. Kljub temu, da v ustvarjanju še vedno uživam tako kot prvi dan, se mi zdi pomembno, da ko hobij preraste v službo, si moramo najti nov hobij. Dejavnost, ki jo počnemo v prostem času in ni obvezna.

Tako sem dve leti nazaj, iz čiste radovednosti imela prvo srečanje z astrologijo. Po obisku pri Roku, ki mi je prvi pogledal v mojo rojstno karto, se je zanimanje in ljubezen do planetov, zvezd in njihovega vpliva na nas, iz dneva v dan večala.

In ravno tisto leto sem naletela na astrološko šolo pod vodstvom Vladimire Prezelj. Vpis v šolanje je bil povsem samoumeven in brez velikega premisleka. Tako sem zadnji dve leti prosti čas namenila velikim astrološkim knjigam, zapiskom, astrološkim kartam in analizam.

Študij je bila velika šola predvsem zame, iz vidika osebnostne rasti. Na svet, osebe okoli mene in situacije gledam povsem iz drugega vidika in lažje sprejemam vse, kar mi pride na poti.

Zaključna naloga je obsegala poglobljeno astrološko analizo. Razdeljeni v pare smo analizirali drug drugega in raziskovali razsežnosti vplivov planetov na nas.

Naša naloga je bila celotno delo tudi oblikovati v zaključno obliko. Takoj sem vedela, da želim realizirati idejo, ki je že dolgo v glavi. Dnevnik s platnicami oblečenimi v polimerno glino.

Tako je nastal dnevik z lovilcem sanj, poldragimi kamni in kovinskimi dodatki.

Hvala Vladimira za vso znanje, vzpodbude, življenjske lekcije in sočutje, ki si nam ga predajala vsak mesec na predavanjih.

Vesela sem, da naju je z Leo vesolje združilo in sva postali astrološki par. Hvala Lea, za res strokovno delo, ki si mi ga predala. V ponos mi je, da se bom čez nekaj let, ko boš znana astrologinja, hvalila, da si prvo karto izdelala meni.

Hvala Katarini za pomoč pri realizaciji dnevnika. In hvala mojim puncam za vso spodbudo na poti!

Vesoljni pozdrav, Jasmina