Energijsko čiščenje Čarobnic 11. novembra, 2020 – Objavljeno v: Blog, čarobnice

Kristali so živi, saj v sebi nosijo inteligenco narave – dihajo in vibrirajo v frekvenčnih valovih Zemlje in vesolja ter prevajajo življenjsko energijo. So izredno občutljivi in se zato lahko zapisi ohranjajo v njihovem polju, zato je pomembno njihovo čiščenje, aktiviranje in uglaševanje. Kristali imajo energijo, ki posamezniku pomagajo, da zazna in postane senzibilen ali občutljiv na svojo lastno energijo.

Preden je kristal postal vaša last, je nase pritegnil veliko različnih energij, zato priporočam, da Čarobnico energetsko očistite. Obstaja več načinov čiščenja kristalov. Pomembno je, da se povežemo v mislih s kristalom in prosimo, da se očisti vse negativne energije.

Za energijsko čiščenje Čarobnic uporabljam in priporočam slednje tri načine:

Čiščenje z dimljenjem: Uporabimo lahko Palo Santo – sveti les, žajbelj, timijan, sandalovino ali cedro. Kadilo prižgite in pustite, da gori približno 30 sekund do ene minute in ga nato upihnite, da tli. Takrat se bo iz njega sprostil gost, aromatičen dim. Čarobnico ponesite skozi dim kadila. To lahko nekajkrat ponovite. Kadila lahko uporabljate tudi za čiščenje svojega energijskiga polja, meditacijo, čiščenje negativnih energij ter odišavite dom.

Čiščenje / polnjenje s svetlobo polne/prazne lune: Čarobnico ob polni ali prazni luni položimo na prostor, kjer jo bo obsijala luna (npr. na okensko polico). Čarobnico lahko pustimo na svetlobi lune nekaj ur ali celo noč. Pri tem pazimo, da Čarobnico zaščitimo pred zunanjimi vplivi, kot so dež, mraz in vročina.  Na mesečevi svetlobi se kristali poleg očiščenja negativnih energij, tudi napolnijo z novo energijo. Energija luna kristale tudi napolni s svojo energijo.

Mentalno čiščenje: Meni ljubi način čiščenja kristalov je tudi mentalno. To storite tako, da se povsem umirite in ustvarite prijetno vzdušje v prostoru. Čarobnico držite v levi roki in vdihnite, z izdihom pa prestavite Čarobnico v desno roko. Med čiščenjem si lahko tudi vizualizirate, da čistite Čarobnico pod slapom neskončne svetlobe. Dihajte skozi nos, sprostite se in v mislih ponavljajte svoje namene. Trajanje čiščenja prilagodite svojim občutkom. Zaupajte intuiciji.

Kristale lahko čistite tudi pod tekočo vodo. Vendar niso vsi kristali primerni za to. Prav tako, pa odsvetujem čiščenje Čarobnic pod tekočo vodo.

Vse opisane metode so enako dobre, sledite občutku – intuiciji. Sama vsaki Čarobnici posvetim tudi namen. Torej kaj želim, da mi v življenje prinese oziroma odnese. Osredotočite se na svoje misli in si naglas ali v mislih, med čiščenjem ponavljajte svoje namene. Namen lahko ob vsakem čiščenju tudi spremenite.

Kako pogosto je potrebno čistiti Čarobnice?

Priporočljivo je, da kristale čistite enkrat mesečno. Sama se najlažje orientiram po luni. Torej vsako polno luno jih energijsko očistim s svetlobo lune, zjutraj pa jih nato še predimim.

Vsekakor pa priporočam, da jih čistite po občutku. Ko začutite. Bodite pozorni tudi na situacije, ki se vam dogajajo v življenju. Ker kristali črpajo energijo tudi iz okolice, Čarobnice energetsko očistite po vseh težkih, stresnih ali negativnih dogodkih in situacijah. Enako velja za obdobje, ko ste v bolezni. Kristal ta čas nudi podporo in iz vas vleče negativnost in bolezen. Ko ozdravite kristal takoj očistiti, saj bi sicer lahko v nadaljevanju zopet iz njega potegnili bolezen.

Vse Čarobnice so pred odhodom v nov dom energijsko očiščene. Vendar priporočam, da jih ob prejetju očistite tudi sami in tako kristale programirate na svojo energijo.