Kristalni eliksir 14. decembra, 2020 – Objavljeno v: Blog, čarobnice

Voda je neprecenljiva snov življenja in naš najdragocenejši naravni vir!

Voda je poglavitna sestavina živih bitij in predstavlja približno 70 do 85 odstotkov človekove telesne teže. Voda je s svojo sposobnostjo prenašanja informacij izjemno pomembna za vzpostavljanje notranjega ravnovesja in s tem kakovostnega življenja. Zato je pomembno, ne samo koliko, ampak tudi kakšno vodo pijemo ter kakšne informacije z njo vnašamo v svoje telo.

Ste se kdaj vprašali, zakaj je najboljša voda na svetu izvirska voda?

Ne samo zato, ker je čista, ampak tudi zato, ker sodeluje s kristali, ki jih najdemo v Zemlji. Takšna voda je obogatena in živa, saj je skozi zemeljske plasti tekla čez različne kamnine. Uživanje izvirske vode pa v telo prinese zdravilne, čiste in jasne informacije in je ključnega pomena za krepitev imunskega sistema.  Okrepi naše zdravje in vitalnost, da zacvetijo in zažarijo na fizični, čustveni in duhovni ravni.

V idealnih pogojih bi vsi najraje pili izvirsko vodo iz studenca, vendar se zavedam, da nimamo vsi možnosti dostopa do studenca in smo primorani uživati vodo iz pipe ali ustekleničeno vodo, katera na poti do nas, svoje pozitivne lastnosti izgubi oziroma ji dodajo še kemične primesi.

Na srečo pa ima voda sposobnost sprejeti informacijo in si jo tudi zapomniti. Lahko bi rekli, da ima spomin, sprejema razne informacije, frekvence in glede na to spreminja svojo strukturo oz. molekule vode.

Vodo, tudi tisto iz pipe, lahko na različne načine izboljšamo. Eden od načinov je oživljanje s kristali.

Kristali oziroma minerali imajo številne fizikalne in metafizične lastnosti, ki kažejo na to, da so na neki način živi. Obdaja jih energijski ovoj, ki mu pravimo avra.

Vsaka vrsta kristala ima v naravi poseben, edinstven energijski zapis, ki ga prenese na vodo in tako izboljša njeno kakovost. Lahko bi rekli, da vodi povrnejo življenjsko energijo.

Voda napolnjena z vibracijo kristalov spodbuja zdravljenje, krepi imunski sistem,  pozitivno vpliva na naše fizično telo in psihično počutje, zmanjšuje učinek stresa, nervozo in glavobole.

Vodo v katero damo ustrezne naravne kristale, kateri jo informirajo, imenujemo kristalni eliksir.

 Kako pripraviti kristalni eliksir?

Najpogostejši postopek priprave kristalnega eliksirja je, da položimo kristale neposredno v vodo. Pri pripravi kristalnih eliksirjev vedno uporabljamo steklene kozarce, posode ali steklenice.

Predno se lotimo priprave eliksirja, je potrebno kristale očistiti. Pomembno je, da kristale pred uporabo tako fizično kot tudi energijsko očistite. O načinih energijskega čiščenja kristalov si lahko preberete v tej objavi.  

Pri vprašanju kako dolgo pustiti kristale v vodi ni enotnega mnenja. Lahko jih pustite nekaj minut, ur ali celo čez noč. Vodo s kristali lahko postavite na sončno ali lunino svetlobo in s tem še okrepite njeno moč. Vendar bodite pozorni na letni čas v katerem to prakticirate in temperature, da steklenica z vodo ne zmrzne ali se pregreje na soncu!

V kolikor pustite vodo stati dlje časa, poskrbite, da je steklenico zaprete oziroma kozarec pokrijete s folijo in s tem preprečite, da bi v vodo prišel prah ali druga nesnaga.

Kristali, ki se uporabljajo pri neposredni metodi so kamena strela, roževec, ametist, šungit, aventurin, kalcit, citrin, karneol,…

*Kakšno energijo sidra kateri izmed kristalov, vam zapišem v enem izmed naslednjih člankov.

Vsekakor pa je pomembno opozoriti, da veliko kristalov ni primernih za direktno uporabo v vodi, saj so strupeni in vsebujejo nevarne snovi! V vodo oddajajo nekatere snovi, naravno prisotne v kamninah (po večini aluminij in baker), ki nam ne koristijo.

Na tej točki bi še opozorila, da kristale, ki ste jih uporabili za zdravljenje ne smete nikoli uporabljati za eliksir ali obratno.

V kolikor nismo prepričani ali naše kristale lahko uporabljamo direktno v vodi, se poslužujemo neposredne metode izdelave kristalnega eliksirja.

Pri tem načinu izdelave kristalnega eliksirja je voda ločena od kristala s »pregrado«. Ker med kristali in vodo ni neposrednega stika, lahko uporabimo kateri koli kristal.

V večjo posodo nalijemo vodo in vanjo položimo steklen kozarec s kristali. Uporabimo lahko tudi epruvete napolnjene s kristali. Tako preprečimo direkten stik vode in kristalov in posledično se v naš kristalni eliksir ne raztapljajo škodljive snovi iz kristala.  

Pri obeh metodah, tako posredni kot tudi neposredni, je priporočljiva uporaba skupaj največ dveh različnih kristalov. Lahko se poleg dveh izbranih kristalov doda tudi kameno strelo, saj je ojačevalec energije in tako vibracije ostalih kristalov še dodatno povečuje ter šungit, ki ima sposobnost čiščenja vode.

Kristale pa lahko položimo tudi v kristalno mrežo, na sredino mreže pa položimo steklenico z vodo. Postavitev kristalne mreže je povsem odvisna od vaše domišljije in kreative. Pri tem poslušajte svoj notranji glas. Vsekakor pa priporočam uporabo kamene strele, saj krepi energijo drugih kristalov v kristalni mreži.  

Učinek in delovanje kristalnega eliksirja je odvisno od izbranega kristala.

Voda, ki je napolnjena z energijo kristala je mehkejša in nekoliko bolj sladka. Voda absorbira elemente iz kristala, ki vodo prečisti in izboljša okus.

Kristalni eliksir lahko uporabljamo za pitje, kuho, zalivanje rož, umivanje obraza, kopeli, difuzorje, … Prav tako pa je priemerna tudi za naše kosmatince.

Kot pri vsaki kristalni praksi tudi pri ustvarjanju kristalnih eliksirjev igrajo največjo vlogo vaši nameni. Zavedajte se svojih namenov tako pri izbiri kristalov kot pri pripravi eliksirja. Pozitivna, jasna energija je najboljši način za zagotovitev željenih rezultatov.

Vsekakor pa velja, da je intuicija pri delu s kristali pomembnejša od pravil in vzorcev.